AHLÂK SOYKIRIMININ KISKACINA ÇEKİLEN TÜRK GENÇLİĞİ

0
363

Bir ülkedeki Ahlâk Soykırımcılarının en önemli hedefi toplumun gençliğidir. Resmi ya da özel kuruluşlar tarafından, bütün etkileme ve iletişim araçları kullanılarak, çeşitli etkinliklerle gençler kendi kültürlerine yabancılaştırılır. Bu etkinliklerin çekim alanlarına giren gençler, yabancı kültürlerin temsilcilerine, şarkıcılarına, sinema oyucularına, sporcularına vs tutsaklık düzeyinde, ölesiye hayranlık duyar, onları örnek (rol model) alırlar, onlar gibi olma hayalleri kurarlar.

Yabancı Şarkıcı Bileti İçin İntihara Kalkışan Genç Kızımız  

Amerikalı pop şarkıcısı Michael Jackson, 4 ve 7 Ekim 1992 tarihlerinde, İstanbul ve İzmir’de iki konser verecekti. Bir üniversitemizin Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğrencisi bir genç kızımız, bu iki konserin birinin de olsa, biletini alamadığı için, üniversite yerleşkesinin arkasındaki sahilden denize atlayarak intihar etmek istemiştir. Arkadaşları tarafından kurtarılan 19 yaşındaki genç kızımız, hastaneye götürülürken bile, ‘Michael Jackson’ın konserine bilet istiyorum. Michael’a hayranım’ diyerek ağlamıştır.

İspanyol Şarkıcıyı 7 Saat Boşuna Bekleyen Gençlerimiz

Türkiye’deki yabancı kültürlerin çekim alanına giren gençlerimizin, kendilerine yapılan saygısızlık karşısındaki tavırları da köle tavrı gibi, sorgusuz sualsiz bir kabullenme şeklindedir.

Örneğin, VESTEL’in 5. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri nedeniyle Türkiye’de bulunan İspanyol şarkıcı Julio İglesias, 26 Temmuz 2009’da Çeşme’de bir konser verecekti. Saat 17.00’de geleceği söylenen şarkıcı, kalacağı Altın Yunus tesislerinde kalacağı otele 7 saat geç geldi, ancak hiçbir açıklama yapmadan doğruca odasına çıktı. Otel önünde bekleyen yüzlerce genç, tören yerini buruk bir şekilde terk etti. Gençler, ‘Julio’nun elini sıkıp yanaklarından öpebilme hayallerimiz boşa çıktı’ dediler.

Yabancı şarkıcıyı karşılama hazırlıkları ve onu öpebilme hayalleri boşa çıkan gençler, buna rağmen kendilerini umursamayan bu bencil şarkıcıyı protesto bile edemediler.

Adana’da Köpek Güzellik Yarışması

Köpeklerin vaftiz edildiği, köpekle evlenmenin meşrulaştığı Batı kültürünü Türkiye’ye kopyalama etkinlikleri de gittikçe yaygınlaşmaktadır.

Adana Çukurova merkez ilçe Belediye’sinin Seyhan Gazipaşa Bulvarı’ndaki sanatçılar Parkı’na astığı duyuru afişi şöyle;

Geleneksel Köpek Güzellik Yarışması

Yer     ; Barış Manço Bulvarı Doğal Park Amfi Tiyatro

     Tarih : 14 Mayıs 2017

     Saat  : 14.00

Türk Milleti’nin tarihinin hangi döneminde, ‘Köpek Güzellik Yarışması’  düzenlenmiş ki, ‘Geleneksel’ kavramı kullanılıyor?

Bu kopyacı anlayışa sahip olan çevreler, daha sonraları, Avrupa’daki gibi, köpeğiyle evlenmenin yasalaşmasını gündeme getirirlerse kimse şaşırmasın.

Fuat DUYMAZ

Küresel Korona Tiyatrosu– Ekrem Yayınevi– Sayfa 110