Adana İYİ Parti Delegesi Büyüköztürk Dedi

0
324

Adana İYİ Parti’de seçim heyecanı yaşandı. Yüzlerce İYİ Partili, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür salonunu doldurdu.

Adana İYİ Parti 3.Olağan İl Kongresi yapıldı. 643 delegenin oy kullandığı seçimleri burun farkıyla, Dr. Birol Büyüköztürk kazandı.

İYİ Parti Adana İl Başkanlığı için diğer adayların yarıştan çekilmesiyle birlikte iki aday kalmıştı. Dr.Birol Büyüköztürk beyaz, Duran Hakan Şaşmaz ise mavi listeyle yarıştı.

Seçimin divan başkanlığına İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz seçildi. Divan Başkanının seçilmesiyle oy verme işlemi başladı. Saat 17.00’de kapanan sandıkların arkasından oy sayımına geçildi. Mavi ve Beyaz listenin başa baş gitmesi büyük heyecana yol açtı. Salonda nefesler tutuldu. Sonuçların açıklanmasından sonra ise iyi partililerin coşkusu görülmeye değerdi.

Kıyasıya geçen bu yarışta, 323 delegenin oyunu alan Dr. Birol Büyüköztrürk’ün listesi çok az bir farkla kazandı. Duran Hakan Şaşmaz’ın listesi ise 320 oy aldı.

Seçimde İyi Parti Milletvekili İsmail Koncuk ve Metanet Çulhaoğlu’da seçimi heyecanla takip edenler arasındaydı. Yeni seçilen il başkanını ilk kutlayan da onlar oldu.

Seçimin bitmesinin ardından partililere teşekkür konuşmaları yapıldı.

İlk konuşmayı İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz yaptı. Poyraz, yaptığı konuşmada, “Büyük yüksek katılımlı bir kongre yaptığımız için Adana’ya teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Adana’da gerekli mücadeleyi vermiş il başkanımız Göktürk Boyvadaoğlu ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Bugün, bu demokrasi yarışına başları dik giren, başları dik çıkan iki adayımıza teşekkür ediyorum. Bizim rekabetimiz, sadece sandıkta kısa sürelidir. Bundan sonraki süreçte iki başkan adayımız bir birlerine emanettir. İki başkanımızı da sizlere emanet ediyoruz.” Dedi.

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’dan sonra, çiçeği burnunda İl Başkanı Dr. Birol Büyüköztürk mikrofonu aldı. Yaptığı konuşmada,”Sayın genel sekreterim, sayın milletvekillerim, il başkanım, ilçe başkanlarım, çok sevdiğim İyi ailem, hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum. Ben tek başıma bir şey bilmem ama birlikte birçok şey biliriz. Ben tek başıma bir şey yapamam ama birlikte birçok şey yapabiliriz.” Dedi. Ayrıca İl Başkanı Büyüköztürk’le yaptığımız kısa söyleşide, “Esas çalışma bundan sonra başlıyor. Bu kongre bir hizmet yarışıdır. Önümüzdeki seçime hep birlikte hazırlanacağız.”  dedi.

İyi Parti Milletvekili İsmail Koncuk ise yaptığı konuşmada, “Bu sandıktan bir mesaj çıktı. Bu mesaj diyor ki! Ayrılmayın, bir olun, beraber olun, omuz omuza olun. Samimiyetle söylüyorum ki ayrılmayacağız. Ben İl başkanımızı kutluyorum. Adil olacağına, herkesi kucaklayacağına gönülden inanıyorum.” Dedi.

Haber: a.gözcü